به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، بسیاری از گونههای حیاتوحش سالهاست به شیوههای مختلف قربانی خرافات میشوند تا جایی که بهگفته کارشناسان، عامل کاهش جمعیت و حتی انقراض برخی حیوانات میتواند همین باورهای غلط باشد. خرافات و باورهای غلط بلای جان حیاتوحش شده است. سالیان طولانی است که گونههای مختلف حیاتوحش سلاخی میشوند تا برای انسان سعادت، خوشبختی و سلامت بیاورند. این باورهای سنتی و غیرعلمی در بسیاری از فرهنگها معمولاً با اهداف رفع بیماری، خوش شانسی، رفع بلا یا جادوگری همراه است. معلوم نیست وقتی این جادو به صاحبش رحم نکرده، چطور میتواند برای انسان خوششانسی بیاورد؟
کاهش جمعیت به دلیل باور غلط
در برخی کشورها جهل و نادانی و باورهای غلط باعث کاهش جمعیت برخی گونهها شده است. البته شکار و تخریب زیستگاه، عامل اصلی کاهش جمعیت حیوانات است؛ اما به هر حال چنین باورهایی در افزایش شکار برخی حیوانات تأثیرگذار بوده است.
در بسیاری از کشورها مردم اعتقاد دارند اعضای بدن حیوانات در سحر و جادو، دفع بلا، محبوبیت بین دیگران، ثروتمند شدن، افزایش رزق و روزی، افزایش قدرت جسمی و جنسی و حتی درمان بیماریهای لاعلاج مثل سرطان تأثیرگذار است. جالب است بدانید باورهای غلط عمدتا از کشورهای غربی، جنوب شرق آسیا و آفریقایی نشأت میگیرند و از این طریق به باورهای سنتی مردم ایران رسوخ کرده است. البته برخی خرافات هم از گذشته بین مردم کشور ما رایج بوده و پس از آمیخته شدن با خرافات دیگر کشورها تقویت شده است.
طبق تحقیقات صورت گرفته در کشور استرالیا حدود ۱۴ درصد مردم اعتقاد به این موضوع دارند و حتی پولهای کلان برای اعضای بدن حیوانات مثل دندان ببر، عاج فیل و... میدهند. این باورها متأسفانه در کشورهای اروپایی مثل انگلستان و کشورهای جنوب شرق آسیا نیز بسیار پررنگ است. چنین اعتقاداتی که هیچ پایه و اساس علمی ندارد، طی سالیان طولانی موجب کشته شدن و حتی کاهش جمعیت حیواناتی مثل ببر، کفتار، فیل، خرس، گرگ و حیوانات دیگرشده است.
نظر شما